|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.11.2024, 13:33 | #1091 | |
Cytat:
Na część drugą Twojego posta szkoda słów i znaków. |
||
29.11.2024, 13:34 | #1092 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 6 dni 13 godz 31 min 23 s
|
Chyba jest jakaś fundacja w Polsce który się zajmuje takimi ekshumacjami, we wsi znam miejsce gdzie leży chyba pięciu ale nie udało mi się przekazać tej informacji dalej. Natomiast zastanawia mnie historia tego pomnika, kim był że został tak upamiętniony.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
29.11.2024, 13:46 | #1093 |
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 8 godz 45 min 59 s
|
Zimok u nas na Lubelszczyźnie od 1944 roku NKWD mordowało naszych dziadków. Do samego tylko Lublina w samym 1944 roku po wyzwoleniu wprowadzono około 8 tys. nkwudzistów. Nasi dziadkowie i ojcowie ukrywali się w lasach przed ruskimi i komunistami do lat sześćdziesiątych. Na mojej wiosce zginęło na przesłuchaniach na zamku w Lublinie i małym Katyniu w Puławach zatłuczonych szewskim młotkiem kilka osób. Więc proszę wstrzymaj się z takimi komentarzami dobrze? Ani mnie znasz, ani się kolegujemy, nic o mnie nie wiesz to do czego pijesz? Jaka tęsknota?
Consi takie pomniki są stawiane i upamiętniane tablicami. Podobna tablica jest w kościele w Drohiczynie. Upamiętniają one tych Niemców, którzy zachowali się jak ludzie. Co do pochówków to oczywiście, że są cmentarze dla żołnierzy niemieckich znajdowanych przypadkowo obecnie np. podczas poszukiwań w lasach. Państwo Polskie jest do tego zobowiązane. Sam osobiście znam kilka takich przypadków. Niedaleko Puław jest taki cmentarz. |
29.11.2024, 14:00 | #1094 |
Słusznie prawisz, biję się w pierś, przepraszam i usuwam.
|
|
29.11.2024, 14:05 | #1095 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 19 godz 44 min 27 s
|
Gończy, o ile wiem, to Niemcy płacą za wszystko, nie że mają kasę, tylko sami sobie zgotowali ten los. U nas we wsi opolskiej były ekshumacje za które płacili Niemcy. Pamiętam ile kasy zarobiłem jako dzieciak odwożąc piach traktorem z przyczepą. Pewności nie mam, ale przyzwoitość każe płacić sprawcom za to a nie ofiarom. Tu nie chodzi o kasę
Jedynie Zimiok liczy dutki. Rozumiem że jak mi Kobietę zgwałcą , to place za caly proces oskarżenia i sądu z własnej kieszeni, bo to wina Kobiety że ubrała za krótka kieckę a sprawca akurat miał ochotę.
29.11.2024, 15:16 | #1096 |
u nas jest w Nadolicach za rzeczką Friedhof z wojny. Głównie z terenów Opolskiego i obecnego DŚ ale... ponoć są tam nawet pochowani sprawcy masakry na Woli - czyli zda się pułk Dirlewangera. Jest tych mogił tam w cholerę i jedno mnie jeno boli /o czym na pewno już pisałem/ jak patrzę na daty urodzin i śmierci tych 'żołnierzy' często z przypadku. Myślę wtedy o własnych dzieckach...
Cały teren utrzymany jest wzorowo - ponoć płaci za to Rzesza - tak w temacie powyższych wpisów.
29.11.2024, 15:41 | #1097 | ||||
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Online: 6 miesiące 1 tydzień 6 dni 2 godz 19 min 56 s
|
Ponieważ jest mocniej skrócony czas edycji postów, w tym miejscu poprawiam ostatnie słowo, bo nie było czytelnie: FRANKENSTEIN
Zimiok. Zacznę od Twoich kłamstw: Cytat:
Po prostu nie chciałem na tym forum nadużywać nazwisk polityków, jednocześnie zaznaczyć o kim mowa. Myślnik kolego! I nie imputuj mi tęsknoty za obecnością ruskich, bo wiesz dobrze, że i mnie i Ciebie osobiście łączy Golgota Wschodu. Zamknięcie ambasady generalnej sąsiedniego kraju wygląda zawsze bardzo źle bez względu na kraj i okoliczności. A taka zamiana to naplucie ruskim w twarz, co jest dalekie od kultury dyplomacji względem kogokolwiek. W Szczecinie i okolicach bywam często i co i rusz natrafiam na mające się dobrze ślady jego niemieckiej przeszłości. Nie rozumiem tutaj Twojej przenośni do granic. Mogę mówić o Polakach, Niemcach, Rosjanach, o upamiętnionym w Szczecinie miejscu urodzin Zofii Fryderyki Augusty zu Anhalt Zerbst, późniejszej żona cara Rosji Piotra III, znanej jako Katarzyna Wielka, o polskości Lwowa, niemieckich cmentarzach i żydowskich kamienicach, o ziemiach pod rosyjskim zaborem na jakich mieszkam, ale nigdy i nigdzie nie kwestionuję niczyich współczesnych granic. Dolewasz oliwę do ognia mając gaśnicę w zanadrzu. Cytat:
Co do IPN. Cytat:
Przede wszystkim pisząc "instytucja niezależna" , odnoszę się do IPN, a nie jak Ty sugerujesz: Cytat:
To Ty upartyjniasz i upolityczniasz tę osobę, która zaledwie od tygodnia kandyduje, co jest niemerytoryczne. Przez lata, wielokrotnie uczestniczyłem w uroczystościach gdzie był sam, lub w ramach poparcia czytany był jego list. Dzban roku dzban.jpg Jego zaangażowanie znam osobiście z racji np. pomocy archiwalnej IPN w ramach pamięci o strajkach szkolnych z lat 1983-84 (zobacz, co znaczy myślnik, lub jego brak) w obronie zdjętych ze ścian krzyży w szkole w Miętnem, której jestem absolwentem zaangażowanym w rocznicowe uroczystości 40-lecia powrotu krzyża do szkoły. Dzięki jego zaangażowaniu poznaliśmy SBeckie meldunki i wytyczne dla zomowców i innej swołoczy tłumiącej opór młodzieży. To było jedyne w Polsce miejsce, gdzie zdjęty ze szkolnej ściany Krzyż powrócił. Trauma ponad 400 Młodzieży wyrzuconej z wilczym biletem tuż przed maturą wraz z popierającymi ich nauczycielami trwa do dziś i trzeba się przebijać przez fałszerzy historii i nowe pokolenia dawnych służb wciąż podcinających nasze korzenie. Zapytasz, po co Ci to opowiadam, skoro wielokrotnie w tym wątku deprecjonujesz moją wiarę i przynależność, której nie kryję? Po to, byś zaczął wreszcie odczytywać czyjąś potrzebę nierozerwalnej łączności wspólnoty polskiej w działaniach na rzecz jej obywateli, tak w historii, jak obecnie. |
||||
29.11.2024, 18:23 | #1098 |
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
Online: 4 miesiące 1 dzień 23 godz 49 s
|
Podziwiam Tomku Twoje opanowanie i spokój.
|
Wczoraj, 00:12 | #1099 |
Jesteśmu wysportowani i się uśmiechamy no chyba że to lachy som
|